Actueel / Portfolio

Filter Project

Landelijk woonhuis te Gieterveen

Het bestemmingsplan liet toe dat deze woning een maximale maat van 9x14m heeft gekregen. De plattegrond bestaat vooral uit een open woonkamer met woonkeuken. Deze ruimten worden gescheiden door een doorkijkhaard. De woonkamer en keuken zijn op het noorden gericht en daarom hebben we gekozen om een lichtstraat te realiseren in de zuidgevel om te zorgen dat er wel wat direct daglicht in de woning komt.

Deze lichtstraat loopt verticaal in de gevel door tot in de schuinte van het hellende dak.De opdrachtgever houdt wel van hout als materiaal in combinatie met metselwerk en daarom hebben we de woning een landelijke uitstraling gegeven door Lariks houten spanten toe te voegen. Deze Lariks houten spanten dragen in de voorgevel de kapconstructie. Door de symmetrische uitvoering in de voorgevel krijgt de woning een rustige, gemoedelijke uitstraling.

 

 

 

 

Moderne villa met landelijke uitstraling te Blauwestad

In de Blauwestad hebben we een ontwerp gemaakt voor een villa gelegen in de Blauwestad. De woning kijkt aan de voorzijde uit over het meer en aan de achterzijde op een gegraven kanaaltje. Een harde eis van de opdrachtgever was dat men vanuit de woonkamer overal naar toe kon kijken, zowel naar het meer aan de voorzijde als naar achteren. De woonkamer is grotendeels transparant uitgevoerd met grote glaspartijen.

In de woonkamer hebben we een ruimtelijk gevoel proberen te creëren door een grotere hoogte te maken, en met toevoeging van een aantal dakramen om een gevoel van vrijheid te geven. Om het ontwerp spannend te maken hebben we geschoven met wanden en vlakken in de gevels en gewerkt met metselwerk en houten gevelbekleding. Dit was ook een eis van de welstandsnota. De begane grond hebben we in mooi genuanceerd rood metselwerk uitgevoerd en de verdieping geheel in zwarte houten planken. Zo geeft deze combinatie de villa een chique maar ook uitdagende uitstraling.

 

 

 

Moderne bungalow in de Barkhoorn in Sellingen

Deze fraaie bungalow gelegen op een prachtige locatie in het mooie Westerwolde, is opgebouwd met een houtskeletbouw systeem. In overleg met de opdrachtgever hebben we gekozen om te variëren met verschillende gevelbekledingen. Rustiek tegelwerk, eiken planken en strak stucwerk in kleur gesausd. De kunststof kozijnen en metalen kolommen zijn allemaal antraciet uitgevoerd om zodat het mooi inpast in de gevelbekleding. Als geheel past het heel natuurlijk in de omgeving.

 

 

 

 

 

 

Klassiek wonen in Ter Apel

Op een mooie locatie aan het kanaal in Ter Apel is deze klassieke woning gerealiseerd. Details van een klassieke woning zijn, uitmetselingen met een rollaag, red cedar houtklossen + dakgoten met een klassiek profiel, meranti kozijnen met ramen met meranti roedes. Daarnaast is de vloerhoogte 60cm hoger uitgevoerd dan normaal en dit zorgt voor een ruim gevoel in de ruimten. De serrekamer kijkt prachtig uit op hun prachtige tuin.

In de entree van het huis is een vide gesitueerd met daarboven in het platte dak een lichtstraat van 1x2m. Dit zorgt ervoor dat er licht in het hele huis schijnt.  Naast en achter de woning is een grote garage gebouwd en daarachter een houten overkapping waar de Lariks houten balken in het zicht te bewonderen zijn.

 

 

 

 

Klassieke woning aan de Krommewijk te Stadskanaal

Deze woning aan de Krommewijk in Stadskanaal is in de breedte ontworpen zodat de opdrachtgever contact heeft met zowel de voor- als achterzijde. De opdrachtgever kwam met het idee om deze woning een klassieke uitstraling te geven met 1 woonlaag en een verdieping, en een carport voor de auto en aan de achterzijde een groot overdekt terras met lichtstraat.

We hebben gekozen om de woning zo onderhoudsvrij mogelijk uit te voeren, dus de dakgoten en kozijnen zijn in kunststof uitgevoerd. Het trasraam met staande rollaag is uitgevoerd in een andere kleur metselwerk. Op de hoeken hebben we beren toegepast die zijn 50mm uitgemetseld. Door de combinatie van deze type dakgoot met sierlijsten, uitvoering van de ramen, uitvoering van de prefab schoorstenen en de uitmetselingen krijgt deze woning een mooi klassiek karakter.

 

 

 

 

Moderne jaren dertig woning in Ter Apel

Deze moderne jaren dertig woning is in Ter Apel gerealiseerd en op het moment van fotograferen nog maar net opgeleverd. De stijlkenmerken jaren dertig of Amsterdamsche School worden getypeerd door ramen met stijlen en kalfen, het staand metselwerk in de punt, het trasraam met staande rollaag in een andere kleur en strak geverfde kolom bij de voordeur wat ook direct zorgt voor een overkapping. De woning bestaat uit een grote woonkamer en woonkeuken welke gescheiden worden door industriële schuifdeuren. Boven de trap naar de verdieping is een dakraam bedacht wat zorgt voor natuurlijk daglicht op de overloop.

 

 

 

 

Vernieuwbouw bestaand voorhuis nabij het Boshuys te Ter Apel

We hebben de opdracht gekregen om het bestaande voorhuis te slopen en weer terug te bouwen. De gemeente was terecht nogal huiverig over de sloop omdat het gebied een hele historische plek is. Volgens het bestemmingsplan was het zelfs toelaatbaar om een “standaard” woning/ voorhuis te plaatsen maar dat hebben we dus niet gedaan. De bestaande boerderij liet zich typeren door de aanwezigheid van gemetselde beren. Daarnaast prachtige kozijnen voorzien van een zware profilering en een ronde bovenstijl. Deze hebben we in het nieuwe ontwerp weer een mooi plaatsje gegeven.

In deze boerderij vind je veel kenmerken met verhoudingen volgens de Gulden Snede. O.a. de verhouding van de ramen, de roede verdeling, de vlakkenverdeling tussen de beren kun je allemaal terugleiden naar de Gulden Snede. In het interieur hebben we onder de schilvloer een flinke eiken balk bedacht om het sfeertje van vroeger weer terug te halen. Daarnaast wel wat moderne tinten zoals een flinke lichtstraat. Al met al een pracht project.

 

 

 

Nieuwbouw loods met showroom Polytech te Musselkanaal

De opdracht was om een nieuwe loods te ontwerpen met voorin een showroom voor Polytech te Musselkanaal. De oppervlakte bestaat nagenoeg 3000m2 waarin het showroom gedeelte ongeveer 1300m2 beslaat. De loods werd tegen het bestaande gebouw geplaatst. We hebben aan de voorgevel zoveel mogelijk transparantie gecreëerd door flinke aluminium glaspartijen te bedenken, met een kleine borstwering. Daarnaast tegen de zon een flink overstek wat als zonwering functioneert en wat het gebouw een mooi uiterlijk geeft.

 

 

  

 

 

 

Einde lijst